- Autor: PKosu
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 190 |
Citronová kůra | 5 |
Cibulka jarní | 170 |
Pór | 170 |
Dochucovadla:
pepř, sůl, citronová kůra, tymián
Energetická hodnota celkem: 1198 kJ
Bílkoviny (g): 12,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 62,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 300 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 15.5, SAFA (g): 0, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na olivovém oleji orestuji jarní cibulku - tu bílou část a brambory. Osolím a opepřím. Pak přidám pórek a zbytek jarní cibulky a zase restuji.Pak lehce podlít, aby se suroviny nepřipalovaly. Přidám nastrouhanou citronovou kůru a tymián. Zaliji vroucí vodou a nechám chvilku povařit. Pak vše rozmixuji tyčákem, přidám zbytek citronové kůry a podle chuti dosolím. Navrch krému přidám lžičku Lučiny, nebo žervé a posypu čerstvými bylinkami které zrovna mám po ruce. Pařitka, petrželka, máta....
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.